Storyboard – The heart of an apple (Het hart van een appel)

Storyboard

« 1 of 13 »

Animatic 

 

Synopsis

Bedacht door Richard van Eck
03-2011 WDKA

Het hart van de vrouwelijke ramachtige (mens-dier) chimaera is uitgedroogd, haar naam is Eyeri. Vanaf de geboorte groeien de harten van deze chimaera’s in bomen, dit kunnen alle soorten bomen zijn. Eyeri is gekoppeld aan een Berkenboom. De chimaera’s eten regelmatig de zaden en vruchten van deze bomen om in leven te blijven. Ook is dit nodig zodat het hart van zo’n boom blijft kloppen. Maar haar boom en het hele land waarin zij zich begeeft, is vrijwel uitgedroogd, dood en verbrand. De enige oplossing is dat ze een Berken katje/vrucht eet zodat de Berkenboom waaraan ze gekoppeld is weer gaat leven.

Gelukkig is het hart van de mannelijke konijnachtige chimaera gekoppeld aan een appelboom. Hij heeft de gave appelbomen uit de grond te toveren met zaden uit appels. Met het sap van de appels kan hij andere planten en bomen ook weer sneller laten groeien. Zijn naam is Rumpel Klyfoon.
Hij vind Eyeri uitgedroogd tegen de boom aan liggen waar haar hart inzit. Eerst probeert hij te voorkomen dat ze omvalt, door appelboom-takken om haar heen te laten groeien.
Dan gaat hij opzoek naar een Berkenboom die nog leeft. Na een tijdje zoeken vind hij een jonge berkenboom, hij laat een appelboom groeien, perst een appel en laat het sap op de jonge Berkenboom vallen. Als de jonge Berkenboom volwassen is en zaden begint te produceren klimt hij erin en pakt een Berken vrucht.

Natuurlijk gaat hij z.s.m. terug naar Eyeri en geeft haar de vrucht. De boom komt weer tot leven en haar hart begint weer te kloppen. Ze bedankt Rumpel en geeft hem een knuffel. Einde.